AMICA

„Tuba Smaku” i Pascal Brodnicki

„Tuba Smaku” i Pascal Brodnicki

W połowie września w poznańskim showroomie Amiki miał miejsce „Amica Cooking Challenge”. Popularni w naszym kraju youtuberzy nagrywali kolejne odcinki cyklu „Tuba Smaku”.

W praktyce jest to sieć powiązanych ze sobą kanałów kulinarnych na YouTube. Tworzy ją zespół wyjątkowych twórców – poszukiwaczy niebanalnych smaków, prawdziwych pasjonatów dobrej kuchni, którzy, jak sami się przedstawiają, we wspólnym jedzeniu i gotowaniu szukają nie tylko zaspokojenia uczucia głodu, ale przede wszystkim emocjonalnego spełnienia i budowania więzi.

Gospodarzem programu „Tuba Smaku”, odbywającego się w ramach „Amica Cooking Challenge” był Pascal Brodnicki – znany i ceniony kucharz o wyjątkowym doświadczeniu zawodowym, autor książek i wielu kulinarnych audycji, znanych szczególnie widzom telewizji TVN.

Na planie pierwszego odcinka, który miał tytuł „Wypieki na czas”, wspomagała go Agata Stankiewicz, znana jako Sugar Lady, kreatorka i autorka wielu niezapomnianych słodkości. Mistrzowski duet rozpoczął realizację programu od kulinarnej przygody z piekarnikami marki Amica i ich wszechstronnymi możliwościami. Na pierwszy ogień poszły pachnące i smakowite muffiny. Okazało się, że te niepozorne i przez wiele osób uwielbiane babeczki mogą być nie tylko słodkie, słone czy serowe, ale nawet o smaku pizzy margherita!

Po pierwszej tego dnia degustacji, w części showroomu wypełnionej wieloma urządzeniami Amiki, miało miejsce nagranie drugiego odcinka. Tym razem z udziałem publiczności i kolejnymi mistrzami kuchni. W odcinku pt. „Na parze” zmierzyli się Agnieszka Mielczarek z programu „Jedz inaczej” oraz Michał Gniłka, czyli „Mickey Rotten”. Agnieszka przygotowała doradę w wariancie łączącym składniki z całego świata, inspirowanym jej wizytą w Tajlandii, Michał przyrządził zaś widowiskowego bakłażana z tofu. W realizacji zadań pomogły im znakomicie wyposażone urządzenia marki Amica, w tym znana i ceniona na rynku funkcja Full Steam. Dzięki niej posiłek nie tylko znakomicie wygląda, ale jest pełen smaków oraz zapachów i, co nie mniej istotne, charakteryzuje się pełnym wachlarzem witamin i mikroelementów.

Przy okazji zmagań z wykorzystaniem zdrowej pary okazało się, że Michał jest od wielu lat zdeklarowanym weganinem, stąd pomysł na tofu, które może znakomicie zastąpić ser w pierogach. W czasie, kiedy dorośli oddawali się kulinarnej podróży, w sali obok tak samo dobrze bawiły się dzieci. Podróżowały mniej realnie i bardziej – ich cel miał bowiem swoją nazwę, a była to miejscowość Stare Knedelkowo. Z autorką książek dla dzieci Joanną Krzyżanek zaglądały do kuchni Cecylki Knedelek i smacznej księgi Ignasia Ziółki. Samodzielnie przyrządzały desery oraz filiżanki z wafli, owoców i słodkiego… kleju, którym skleić można było niemal wszystko.

Zarówno nagrania poszczególnych odcinków, jak i warsztaty dla dzieci oddziaływały na zmysły i pozwalały przekonać się zarówno młodszym, jak i starszym uczestnikom, jak smacznie i szybko można zadbać o nasze zdrowie i witalność. Tego dnia dla wielu fanów sportu Amica przygotowała jeszcze jedną atrakcję – po zakończeniu warsztatów i nagrań dzieci i dorośli mieli możliwość zwiedzenia stadionu KKS Lech, pod którego trybuną mieści się obecnie efektowny showroom marki Amica.

2019-09-17
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket