Płyty gazowe są coraz częściej wybierane przez użytkowników ze względu na energooszczędność. Producenci tych urządzeń starają się nieustannie, aby gotowanie na gazie było coraz bardziej komfortowe, a przy tym przyjazne dla portfela. Jaką płytę gazową wybrać, żeby jak najlepiej spełniała swoje zadanie?
Czytaj więcej...
Płyty ceramiczne, podobnie jak modele indukcyjne, są urządzeniami elektrycznymi. Alternatywą do nich są płyty gazowe. To trzy podstawowe rodzaje płyt grzejnych do zabudowy dostępne obecnie na rynku jako jednorodne.
Czytaj więcej...
Nie wymagają instalacji oraz zajmują niewiele miejsca. Kompaktowe płyty grzewcze w kilka chwil każde pomieszczenie zamienią w funkcjonalną kuchnię. Sprawdzą się podczas gotowania w plenerze, na działce, a także w niewielkim mieszkaniu.
Czytaj więcej...
Mimo zmieniających się trendów klasyczne rozwiązania zawsze będą miały swoich zwolenników. Doskonale potwierdza to funkcjonujący od lat segment rynku związany z kuchniami wolnostojącymi. Nie omijają ich też innowacje, jak np. indukcyjna płyta grzejna.
Czytaj więcej...
Płyty wykorzystujące indukcję to jeden z najefektywniejszych sposobów gotowania. Rozwiązania w nich stosowane sprawiają, że gotowanie jest nie tylko bezpieczne, ale przede wszystkim wygodne i intuicyjne. Ich główne zalety to krótki czas nagrzewu, aspekty ekonomiczne, błyskawiczne reagowanie na zmianę poziomu mocy i łatwość utrzymania w czystości.
Czytaj więcej...
Płyty typu domino, zwane również modułowymi, to płyty pomniejszone, osiągające średnio 30 – 40 cm szerokości. Nazywane także zestawami combi set umożliwiają dowolne łączenie różnych modułów i stref grzewczych – także frytkownic, płyt typu teppan yaki, wok, grill itp. Wybierane są także przez konsumentów z powodu mniejszej liczby pól grzewczych.
Czytaj więcej...
Linia wzornicza to nic innego jak seria produktów o tej samej bądź bardzo podobnej stylistyce elementów wykończeniowych, dekoracji czy całych frontów urządzeń. Linie wzornicze w dużym sprzęcie kuchennym AGD to wyjątkowo ciekawa i spójna oferta. Po zamontowaniu w kuchni stanowią integralną i efektowną jej część. Mogą występować zarówno w formie wolnostojącej, jak i do zabudowy.
Czytaj więcej...
Płyta z wbudowanym okapem sprawdzi się zarówno w małej, jak i dużej kuchni. To oszczędność przestrzeni, ale również czasu i energii. Zintegrowane urządzenia włączają się synchronicznie dokładnie wtedy, kiedy jest taka potrzeba.
Czytaj więcej...
Płyta i okap to standardowe urządzenia, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną przestrzeń kuchenną. „Inteligentne” rozwiązania, współpraca sprzętów i rozmaite funkcje, które ułatwiają codzienne gotowanie, stają się standardem.
Czytaj więcej...
Konstrukcje kombinowane to w praktyce połączenie najczęściej dwóch rodzajów płyt grzejnych. W tego typu sprzęcie zwykle moduł gazowy jest zamknięty w jednej bryle z modułem elektrycznym, głównie indukcyjnym. Pozwala to na dobór obróbki termicznej do przygotowywanej potrawy, co przekłada się również na komfort użytkowania.
Czytaj więcej...
Do zalet tych kompaktowych urządzeń możemy zaliczyć m.in. mobilność i wygodę użytkowania. Wiele kuchenek elektrycznych dostępnych na rynku nie ustępuje pod względem dostępnych funkcji i rozwiązań technicznych standardowym płytom grzejnym do zabudowy kuchennej.
Czytaj więcej...
Cechą charakterystyczną tego typu konstrukcji jest mobilność i możliwość ustawienia praktycznie w dowolnym miejscu na kuchennym blacie, a nawet zabranie ze sobą w podróż. Kuchenki gazowe mają najczęściej od jednej do czterech stref grzejnych.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket