Dostęp do coraz bardziej zaawansowanych funkcji w urządzeniach chłodniczych nie byłby możliwy, gdyby nie nowe rodzaje sterowania. Standardowo służą do tego różnego rodzaju panele obsługi, a nawet opcje bezprzewodowe.
Czytaj więcej...
Przechowywanie żywności w urządzeniach chłodniczych sprowadza się nie tylko do zapewniania im odpowiedniej temperatury i wilgotności. Współczesne chłodziarki i zamrażarki są wyposażone w całą masę dodatkowych rozwiązań i funkcji, które nierzadko stanowią ważną kartę przetargową przy ich wyborze i w dalszej eksploatacji.
Czytaj więcej...
Produkty tym dłużej zachowają swą świeżość, zapach i smak, im użytkownik bardziej zadba o optymalne warunki ich przechowywania. Ważne są segregowanie produktów, zapewnienie im optymalnej wilgoci i temperatury, a co za tym idzie, układanie produktów na odpowiednich półkach i we właściwych szufladach.
Czytaj więcej...
Zasada działania lodówki jest prosta – polega na wymianie energii cieplnej między dwoma środowiskami. W naszym przypadku – mówiąc ściślej – między komorą lodówki, a pomieszczeniem.
Czytaj więcej...
Wybór odpowiedniej lodówki wiąże się z koniecznością poznania konkretnych parametrów technicznych. Dzięki nim mamy wyobrażenie chociażby o tym, jaką ilość produktów możemy przechowywać i jak długo.
Czytaj więcej...
Ludzie od lat szukali sposobów na długotrwałe przechowywanie żywności. To właśnie skłoniło człowieka do wynalezienia lodówki, śmiało można powiedzieć – najpopularniejszego urządzenia domowego na świecie.
Czytaj więcej...
Na prawidłowe przechowywanie żywności w lodówce wpływ ma kilka zasadniczych czynników. Tylko prawidłowe ich współdziałanie zagwarantuje, że produkty umieszczone w chłodziarce lub zamrażarce zachowają świeżość na długo.
Czytaj więcej...
Chłodzenie zrewolucjonizowało świat, choć wynalazcom chłodziarek nie wróżono w ich epoce świetlanej przyszłości. Dziś niemal w każdym gospodarstwie domowym jest tego typu urządzenie. Co więcej, po wielu latach rozwoju udało się je na tyle zmodyfikować i poprawić technicznie, że nie tylko znakomicie utrzymują świeżość produktów spożywczych, ale i potrafią przedłużyć ich trwałość o wiele dni, a nawet tygodni.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket